Meselátó Bábtársulat

báb mese játék

A három (?) kiscica, és a sok csoda

2018. március 12. 14:54 - Mihàly Viktória

A három kiscica című mesét báboztuk...

 ... és (csak mert szeretjük a humoros sztorikat) megírjuk nektek, miket tapasztaltunk.

img_20180312_101921.jpg

Azt mindenki tudja, hogy a bábszínház az a műfaj, ahol a szemünk előtt történik meg a varázslat. Abba viszont kevesen gondolnak bele, hogy ezt a csodát másképp "nézi" a kisgyerek, a nagy gyerek és a felnőtt is. 

Ebben a mesében három huncut (a miénkben Cirmi egy szürke csíkos, Kormi egy koromfekete, és Cilike egy hófehér) kiscica kalandjait követhetjük nyomon, a már jól ismert történet alapján. 

A mese elején komoly probléma vetődik fel... Hiszen mikor Cica Mama ébresztgetné a kiscicácat, nem találja őket a kosárkájukban. Az aggódó macskama kétségbe esik, és még a gyerekeket is meg szokta kérdezni, hogy nem bújt-e el véletlenül a lábuk alatt valamelyik.

img_20180312_102400.jpg

És itt, ezen a ponton már meg is mutatkozik, hogy ki hogyan "nézi" az előadásunkat. Mert a pici gyermek elhiszi, hogy akár a lába alá is bújhatott valamelyik kiscica, és meg is kukucskálja! A nagyobb már tudja, hogy nincs ott a kiscica, de mégis elhiszi, hogy akár ott is lehet, tehát megnézi. A felnőtt viszont ebben a pillanatban válik cinkostárssá velünk. Hiszen ő pontsan tudja, hogy nincs a lába alatt semmiféle macska, (hiszen annak elég erős és jellezgetes hangja lenne..) mégis megnézi! Igen, a felnőtt is benéz a szék alá, körül néz maga mellett! Mert tudja, hogy az illúziót csak így lehet fenttartani. 

Aztán persze megkerül Cirmi, Kormi és Cilike is, és egy fürge kisegér után azon nyomban beleugranak egy lisztes zsákba, ahonnan egy kis keresgélés-kutagkodás után három fehér cica bújik elő.

21371044_1618421321555933_872305205628553622_n.jpg

Hogyan reagál erre a közönség?
Ami minden korosztálynál közös, az az, hogy: waaaoooo!
Viszont, míg a pici gyermek elhiszi, hogy onnan tényleg három fehér macskakölyök bújik elő, addig nagyobb gyermek már sejti, hogy itt valami turpisság van a dologban. És (bár ő is elhiszi, de) elkezd azon gondolkodni, hogy vajon hogyan lehetséges ez? A felnőtt pedig egy pillanatra gyermekké válik, annak ellenére, hogy pontosan tudja, hogyan csináltuk...

img_20180312_101513.jpg

Aztán mikor a kormos kályhacsőbe bújnak történetünk szereplői, a pici és a nagyobb gyermek is várja a varázslatot, a felnőtt fejében pedig az a gondolat fogalmazódik meg: Na csajok, ezt most hogy fogjátok megoldani!?

És mi természetesen megoldjuk... ahogyan azt is, mikor a tóból kievickélve mindhárom négylábú eredeti bundájában pompázik.

dscf8034.JPG

Ebben a mesénkben különösen sok ámulatba ejtő mozzanat van, és még az is lehetséges, hogy nem pontosan három az A három kiscica. :) 

Egyszer, ha alkalmatok nyílik, mindenképpen nézzétek meg ezt az előadásunkat! 


www.meselato.hu
meselatoszem@gmail.com
https://www.facebook.com/meselato/

meselato_logo_rgb_kek_hatter.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://meselato.blog.hu/api/trackback/id/tr7313733418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása